Cât de proastă e de fapt Diana Șoșoacă?

Nu, nu este o întrebare retorică ci una foarte la obiect. Iată de ce: dacă Diana Șoșoacă e proastă, asta ar trebui să ne zdruncine complet încrederea în sistemul de justiție din care face parte, și anume cel al Romaniei, unde dumneaei este avocat și culmea, din ce citesc a mai și câștigat procese și a reprezentat inclusiv unul dintre liderii BOR, Teodosie, bănuit printre altele ca vechi colaborator al securității în vremea comunismului sub numele de Mache. Și asta nu e tot, D.Ș. a lucrat încă din timpul facultății și pentru mult timp aproape de Eugen Dijmarescu, unul dintre cei mai longevivi politicieni ai PSD-FSN, pe rând parlamentar, ministru de externe, ambasador și chiar viceguvernator BNR. Când acesta a căzut, s-a făcut nevăzută în Canada până a considerat oportun să se întoarcă. Nu sunt poziții în sfere de influență care determină calitatea de prost a unui om ci dimpotrivă, de om alunecos și descurcăreț dar care își servește stăpânul și își pierde identitatea odată cu el.

Foarte puține se găsesc despre studiile dumneaei, locul în care și-a câștigat diplomele precum și modalitatea prin care a făcut-o par a fi unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale unui stat în care transparența ar trebui să fie obligatorie. Până și sinecuriștii politici afișează mândri nevoie mare diplome de bac, ce e drept, obținute la 45 de ani. Ce ar putea să fie atât de periculos pentru ea de a meritat efortul de a șterge toate urmele, ceea ce în era digitală presupune un efort susținut?

Mai știm și că e bogată, deținând terenuri, apartamente și case. Asta nu e blamabil în economia capitalistă și nici nu e anormal pentru un avocat. Și din nou arată că e o persoană descurcăreață, ceea ce invidiază probabil toți cei care îi sorb șuieratul de șarpe și o aclamă cu toți cei 4 dinți din gură.

Prin urmare, nu. Chiar nu cred că Diana Șoșoacă e proastă. Și mai cred că e o persoană care nu trage sforile, ci observând istoricul, este acel joker alunecos mulțumit să servească susurând otrava dată de stăpân în urechile celor destul de creduli și de slab documentați, a celor care preferă să creadă că nefericirea lor e vina oricui altcuiva în loc să facă orice pentru a își schimba situația.

Dar faptul că am dedus că Șoșoacă nu e proastă nu mă bucură deloc, pentru că din punctul meu de vedere asta arată eforturi susținute și concentrate pentru a destabiliza o țară, o situație, pentru a crea vulnerabilități și pentru a deschide niște uși unor persoane malițioase fie sub forma unor grupuri de interese, fie pur și simplu a unor actori statali, în aceași luptă continuă pentru sfere de influență care au talentul de a face și mai greu progresul unei țări slab pregătite ca România. Și îmi mai arată ceva: ce e dispusă să facă o persoană complet lipsită de limite morale în beneficiul propriu și cât de periculos e să nu fie tratate cu seriozitate aceste noi amenințări ce folosesc manipularea maselor vulnerabile.

Și lucrul cel mai grav e că nu e singura. E doar unealta care pare momentan că a funcționat cel mai bine.

P.S. Ar fi fost normal să pun o poză cu ea la acest articol dar pur și simplu nu am găsit niciuna care să nu îmi provoace repulsie. Scuze.

4 comentarii

 1. Cum se spune, multa lume putini oameni…
  Ca sa distingi realitatea de fictiune iti trebuie educatie.
  Din pacate acest ”model” tinde sa se globalizeze din pacate, masa de manevra fiind din ce in ce mai mare.Si mai needucata din pacate.

  2
  0
 2. Salut. Un “typo”- “situație, pentru a creea vulnerabilități”. Mai tăiem un “e” din “creea” si suntem bine.
  Altfel, cu cat vorbim mai mult de dansa, ii crestem popularitatea. Oricum bula ei nu stie sa citeste ce ai scris aici’șa

  1
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.