În sfârșit și o surpriză plăcută de la Poliția Română

 

Trebuie să recunosc că aveam de gând să scriu un articol în care să mă iau de Poliție pentru modul in care freacă menta, amendează băbuțe la colț de strada in timp ce mai marii și mai șmecherii se comporta în țara asta ca-n vestul sălbatic și aproape zici că și-au printat legislația pe hartia igienica pe care o folosesc dimineața când scot din ei ce au băgat pe gura în ziua anterioara.

Nu îmi schimb părerea, în continuare aș vrea să îi văd pedepsiți pe șmecherii care fac ce vor, pe ăia care arunca gunoaie peste tot, pe cei care nu respectă regulile în trafic etc. Practic pe toți cei care se pișă pe semenii lor și pe orice normă socială doar pentru că au sentimentul că lor li se cuvine tot. În continuare nu mai vreau să îi mai văd pe cei în loganuri colantate cu Poliția 

cum pun sirena să meargă să-și ia o shaorma, sau care fumează superior în mașina de serviciu și aruncă chiștocul pe geam.

Totuși azi am avut o surpriză. Să vă povestesc.

În urmă cu un an am fost păcălit să virez niște bani unui prieten, sau așa credeam eu, dar de fapt sa fiu ”ars” de 150 de lire de un individ care îi accesase sim-ul de la telefon și conturile de social media. Da. Atât de deștept sunt eu.

De atunci mi s-au cerut de către polițiștii care anchetau cazul print screen-uri, am fost sunat cu diverse întrebări și în cele din urmă am fost chemat azi să dau o declarație. M-am dus mai mult pentru a îmi îndeplini datoria civică și să dorm împăcat că ”am făcut tot ce-am putut” ca sa nu mai fie și alți oameni păcăliți de indivizi (că am aflat că era o rețea).

Supriza! Am intrat într-un birou format doar din tineri, chiar foarte stăpâni pe situație, amuzanți și foarte simpatici. Și cel puțin din câte am putut eu să îmi dau seama, chiar pricepuți la ce ține de cybercrime. La replica mea că mă îndoiesc că o să îi prindă vreodată mi-au zis ca i-au arestat deja preventiv de prin noiembrie și acum adună cât mai multe capete de acuzare împotriva lor. Și chiar au zis ca nu e imposibil să îmi și recuperez banii – asta nu am crezut-o dar a fost plăcut să auzi așa ceva.

După o juma de oră, timp în care în timp ce vorbeam au și scris declarația și am și semnat-o, la plecare, au început să îmi zică ce țepe sunt la modă acum, cam ca unui bătrânel care nu prea le are cu tehnologia. Trebuie sa recunosc că nu mi s-au mai părut la fel de simpatici dar totuși am plecat recunoscător că uite, domnule! Sunt și polițiști care își fac treaba. Și asta mi-a dat un sentiment de bine.

 

Imagine de Gerd Altmann / pixabay.com

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.